سوره مبارکه یوسف از جمله سوره های مکی است که به دلیل بیان داستان زندگی حضرت یوسف(ع) این نام را یافته است و به احسن القصص یعنی بهترین داستان ها نیز شهرت یافته چراکه داستان زندگی این نبی الهی (ع) را به زیبایی بیان می کند.
فضائل و خواص این سوره مبارکه
پیامبر (ص) می فرمایند: خانواده و بندگان (زیردستان) خود را سوره یوسف بیاموزید، هر مسلمانی که آن را تلاوت کند و اهل خود و بندگان خویش را تعلیم دهد حق تعالی سکرات مرگ را بر او آسان می گرداند و وی را توفیق دهد که بر هیچ مسلمانی رشک و حسد نبرد.
و از امام صادق (ع) روایت است کسی که سوره یوسف (ع) را هر روز یا هر شب بخواند او را در روز رستاخیز برمی انگیزد در حالی که جمال او همچون جمال یوسف (ع) بوده و هیچگونه ترس و هراسی در آن روز به وی نمی رسد و از بندگان صالح خدا به شمار آمده(وسائل الشیعه، ج 4، ص 889) و در همسایگی عبادالصالحین خواهد بود و نیز در دنیا آلوده به زنا و فحشا نخواهد شد.(بحارالانوار، ج 92، ص 279)
اگر کسی آن را با زعفران و غیره در ظرفی بنویسد و بشوید و آب آن را بیاشامد و از خدای متعال روزی حلال طلب کند مقصود او حاصل و روزی و معیشت وی آسان و فراوان می شود. (ختوم و اذکار، ص 141)
همچنین کسی که کار مهم و باارزشی نزد زمامدار و مسئولان داشته باشد باید 13 مرتبه این سوره مبارکه را قرائت کند به یاری حق تعالی به مراد خود نائل شود. (خواص الاآیات، ص 73)
و کسی که این سوره مبارکه را با مشک و گلاب و زعفران در ظرف پاکی بنویسد و آن را با آب بشوید و بیاشامد در نزد مردم محبوب القلوب شود و آبرو و حیثیت وی فزونی یابد.
و از دیگر خواص این سوره آن است که اگر کسی را از مقام و منصب خود معزول کردند بر خواندن و مداومت این سوره مواظبت کند به یاری خدا به محل سابق خود باز می گردد همانند سوره مبارکه القارعه. (شکوفه های سوره قرآنی، ص 69)
منبع:قدس